informatii

Politica de returnare


 


Drepturile consumatorului

  • Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului.


Conditii de returnare

  • Returnarea se poate face numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul si accesoriile aferente, respectiv acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura, lipsuri de nici un fel sau atingeri formei si starii initiale de la livrare.
  • Denuntarea contractului se poate face numai in scris. Pot fi returnate numai produsele care nu au fost ridicate de la sediul nostru. Costurile pentru returnarea produselor cad exclusiv in sarcina clientului, folosindu-se de preferinta acelasi serviciu de curierat cu care s-a facut expedierea. xData.ro va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport, taxele sau comisioanele aferente rambursarii contravalorii comenzii. La receptia produsului returnat, in functie de constatarile referitoare la starea produsului si ale accesoriilor acestuia (ex: produs desigilat, zgaraiat, incomplet, defect, avariat, muradar, e.t.c.), xData.ro isi rezerva dreptul de a retine din valoarea produselor comandate o taxa de utilizare si/sau o taxa de procesare administrativa, sau sa nu accepte returnarea produsului si a contravalorii acestuia.


Produse primite defecte

  • In cazul in care produsele achizitionate sunt nefunctionale sau prezinta vicii de fabricatie, acestea vor fi inlocuite cu un produs identic nou si functional, cu conditia notificarii in scris a xData.ro, in termen de 48 de ore de la primirea produsului. In situatia in care produsul nu mai este disponibil, clientul poate opta pentru un produs similar sau pentru returnarea contravalorii acestuia (se va face in maxim 30 de zile de la primirea produsului defect la sediul nostru).
  • Daca notificarea se va face ulterior termenului sus mentionat, peste 48 de ore, produsele vor face obiectul garantiei.
  • Costul transportului tur-retur va fi suportat integral de catre xData.ro, folosindu-se obligatoriu serviciul de curierat agreat de xData.ro la momentul returnarii. Livrarea cu orice alt curier va fi suportata integral de catre client.


Lipsa de conformitate

  • Produsele care nu corespund cu specificatiile afisate pe site se pot returna dupa notificarea scrisa a xData.ro. In aceasta situatie clientul poate alege inlocuirea produsului cu unul conform sau returnarea contravalorii produsului si a cheltuielilor de expeditie. Cheltuielile re-expeditiei la conformitate vor fi suportate integral de catre xData.ro. Lipsa de conformitate nu se refera la viciile de fabricatie.

 

 

Viziteaza magazinul pe compara-pret.ro Electronice